تغییر و تحول در بازار ها
بازار گردی
چند روز هست که در چند تا از بازار های تهران و حاشیه تهران در رفت و آمد هستم هم برای دیدن این بازارها و هم خرید از این بازارها.
وبه چند نکته جالب درباره ی تغییر و تحول در بازار ها رسیدم که میخواهم دو نکته بسیار مهم را با شما به اشتراک بگذارم.
نکته اول.
اول اینکه بازارها دائماً در حال تغییر و تحول هستند و به خصوص این تغییر ها از دهه ۱۳۸۰ به بعد خودش را بیشتر نشان میدهد.
یادم هست در سال ۱۳۸۳ که با شرکت کلگیت و پالمولیو کار میکردم،
آن زمان مدیران ارشد این شرکت در جلساتی که با هم داشتیم می گفتند که بازار در حال تغییر و تحول است و این بازار به این شکل نخواهد ماند، و خیلی زود تغییر خواهد کرد، و ما باید خودمان را برای آن بازار آینده آماده کنیم.
و من پیش خودم می گفتم چطور چنین چیزی ممکن است و بعد از چند سال دقیقاً متوجه شدم که منظور آن ها چه بود.
متولد شدن بازارهای جدید:
بسیاری از کسب و کارها از بین رفتند یا در حال از بین رفتن هستند. بسیاری از کارهای جدید متولد شدند، و هر روز در حال بیشتر شدن هستند. و استارتاپ های بسیار زیادی متولد شدند.
بازار به سمت اینترنتی فروختن رو آورده است و کسب و کارهای اینترنتی بسیار رونق گرفتند .
و اما کسب و کارهای سنتی بسیاری در این میان از مرکز تهران با حاشیه تهران کشیده شدند و بازارهای جدیدی ایجاد شدند و شغل های جدید بسیاری ایجاد کردند.
و به جهت اینکه بازار تهران در مرکز شهر قرار دارد و درون طرح ترافیک هم هست ورفت و آمد مردم به این محدوده با ماشین شخصی غیر ممکن یا بسیار سخت است و زمان زیادی را می طلبد، بازارهای حاشیه ای شروع به ایجاد شدن کردند .
از جمله در منطقه ۱۹ شهرداری تهران در منطقهای به نام عبدل آباد از حاشیه یک خیابان معمولی چندتا بساطی که پارچه میفروختند کم کم رشد کرد و مغازه ها و فروشگاه های کوچک و بزرگ بسیاری ایجاد شد و خانههای مسکونی تغییر کاربری دادند و از آنجایی که مردم از شهرهای مختلف به سمت تهران میآمدند و کالاهایی که احتیاج داشتند را از این بازارها به راحتی می توانستند تهیه کنند، با قیمت بسیار مناسب تر است و ماشین خودشان می آمدند و وارد شلوغی شهر هم نمی شدند و اجناس مورد نیاز شان را می خریدند و خیلی سریع و راحت هم به شهر و دیار خود شان برمی گشتند.
و این بازار عبدل آباد خیلی سریع جان گرفت، و یکی از بازارهای معروف تهران شد در فروش پارچه، پرده و ملزومات پرده، لباس و غیره…
و شبیه این بازار در گوشه های دیگر شهر از جنوب و شرق تهران راه اندازی شدند از جمله در صالح آباد در خیابان شهید هاشمی نبش اتوبان آزادگان به سمت خروجی تهران و بهشت زهرا شده مرکز اسباب بازی و لوازم ریز آشپزخانه و دکوری .
یا بازار لوستر در باقرآباد که جاده قدیم تهران قم هست.
و یا خیابان امام رضا در شرق تهران که به سمت سمنان و مشهد می روند.
یا بازار شیمیایی فروش هاهم که در این خیابان است.
نتیجه:
نتیجه اینکه بازارها دائماً در حال تغییر و تحول و متولد شدن بازارهای جدید هستند و اگر به فکر کسب و کار خود نباشیم و علم و دانش خود را به روز نکنیم خیلی زود خیلی از مشتری های خود را از دست خواهیم داد و در نهایت ممکن است کسب و کار ما از بین برود .
پس باید دائماً بازارها را رصد کرد و از علم و تکنولوژی روز برای پیشرفت و رشد کسب و کار خودمان استفاده کنیم.
در ضمن همیشه یادمان باشد،
بازارها دائماً در حال تغییر و تحول هستند.
نکته دوم:
نابلدی فروشندگان.
در این بازارها، فروشنده ها و صاحبان کسب و کار همه مهربان و خوش اخلاق با مشتری روبرو می شوند. ولی به جرأت میتوان گفت که اکثر این انسانهای شریف علم فروشندگی را بلد نیستند و هر آنچه از اطرافیان شان یاد گرفتند همان ها را دارند ادامه میدهند و همان نتایج را هم می گیرند و پیشرفت قابل توجهی ندارند و نمی توانند خوب و راحت بفروشند ،نمیتوانند به درستی با مخاطب ارتباط برقرار کنند،راه های ارتباطی با مشتری را بلد نیستند ،و این به ما نشان میدهد که برای پیشرفت در کارمان و متفاوت بودن با بقیه و گرفتن نتایج متفاوت ،باید متفاوت هم عمل کنیم.
باید رفتار و علم فروشندگی و روانشناسی فروش و مشتری مداری را یاد گرفت .
و تلاش تیم و سایت ( البته ) این است که علم و اصرار فروش و فروشندگی را به راحتی در دسترس همگان قرار دهد.
غلامعلی محمدی
مدرس فروش و مشتری مداری
دیدگاهتان را بنویسید